Manja vizuelni identitet

Klijent: Krajina Klas/Manja, Bosna i Hercegovina

Manja je vjerovatno jedno od najprepoznatljivijih imena u pekarsko-poslastičarskoj porodici proizvoda i u svojih tridesetak godina postojanja su prošli kroz nekoliko faza nadogradnje vizuelnog identiteta. S obzirom na promjene na tržištu, rast proizvodnje i obim djelatnosti, pekara Manja je prepoznala potrebu da se potpuno repozicionira i izgradi čvrstu poziciju sa novim vizuelnim identitetom, novim pristupom svim kanalima komunikacija i učvrsti svoju poziciju jednog od lidera u ovom sektoru.

A naš zadatak je bio da na interesantan, jednostavan, uvjerljiv način prenesemo priču o Manji, prenesemo priču o uspjehu koji se nije desio preko noći, da prepričamo priču o upornosti, usponima i padovima, o želji da se tržištu prezentuju novi proizvodi, ali i očuva tradicija starih, dobrih receptura, mirisa i okusa.

Osnova naše priče su vrijedne, zanatske ruke koje ispunjene znanjem i ljubavlju mogu kreirati najnevjerovatnije okuse, mirise i oblike, ruke koje udahnjuju strast i ljubav u proizvode, ruke koje sve što stvaraju, stvaraju uvijek s ljubavlju. I vođeni ovim činjenicama smo kreirali slogan i okosnicu naše komunikacije – Manja, uvijek s ljubavlju!

Pored definisanja vizuelnog identiteta pristupili smo i redizajnu kompletnog narativa, kreiranju novih sistema ambalaže, implementaciji identiteta kroz sve kanale komunikacija, izgradnji digitalnih kanala komunikacija, kako kroz web sajt tako i putem poboljšanja društvenih mreža.

I ovdje se naša priča ne završava, jer baš kao što dobrom tijestu treba vremena da sazrije i naraste tako i naša priča o Manji sazrijeva, raste i donosi nevjerovatno ukusne rezultate…

Nedavno održani No Limit Advertising Festival u Sarajevu je nagradio zlatom vizuelni identitet pekare Manja u kategoriji Dizajn – Grafički dizajn.