Sarajevski kiseljak

Klijent: Sarajevski kiseljak, Bosna i Hercegovina

Sarajevski kiseljak nam je uputio poziv za redizajn vizuelnog indetiteta i ambalaže njihovih najpoznatijih proizvoda: prirodne gazirane mineralne vode i blago gazirane prirodne mineralne vode. Formu ambalaže smo morali zadržati i prilagoditi dizajn postojećim formatima, što je donekle bio ograničavajući faktor, ali smo uspjeli kreirati prijedloge rješenja koja se uklapaju u zadane forme.
Vizuelni identitet Sarajevskog kiseljaka smo odlučili pojednostaviti i svesti ga na čistiju formu koja nam omogućava jasniju prepoznatljivost, vidljivost i jednostavniju aplikaciju. Smjestili smo ga u ovalnu formu koja nam omogućava nesmetanu aplikaciju identiteta bez obzira na boju pozadine, formu ili veličinu. Omogućava nam i dobru vidljivost, jasno komunicira identitet brenda i dozvoljava nam komunikaciju ostalih relevantnih informacija  (lokaciju izvora i godinu postojanja).

Grafika u tri različite nijanse zelene boje simbolizuje mnoštvo razigranih kapljica i bogatstvo minerala kojim želimo da prikažemo osjećaj i eksploziju zadovoljstva i osvježenja koje donosi svaki gutljaj Sarajevskog kiseljaka. Grafički identitet izvora smo potpuno pojednostavili, predstavili smo ga u piktogramskom formatu i na taj način ga  približili željenim ciljnim grupama.